Het pand waar Kookhuys Mafrans vele jaren was gevestigd, krijgt een nieuwe invulling en het is geen kleine naam in de shoppingwereld.
Volledig scherm
PREMIUM
Het pand waar Kookhuys Mafrans vele jaren was gevestigd, krijgt een nieuwe invulling en het is geen kleine naam in de shoppingwereld. © vertommen

Van magisch aperitief tot racen met gekke fietsen. Stad wil meer leven in winkelstraten: “We verleiden Leuvenaars en bezoekers met verrassend programma”

LeuvenDe stad Leuven schakelt een versnelling hoger om de relance van de lokale handel te ondersteunen. “Nu de horeca binnen en buiten open is, is het tijd om een tandje bij te steken en meer leven in de stad te brengen”, zegt schepen van Handel Johan Geleyns (CD&V). Een opvallend gegeven: er beweegt ook stilaan één en ander in de goede richting inzake leegstand. Zo krijgt het pand van Kookhuys Mafrans een nieuwe invulling.

4 reacties

 • walther truyens

  2 maanden geleden
  Ze willen meer kopers in de winkels , ze hebben de kopers weggejaagd , juist zoals in andere steden en nu bedenken ze trukken om het volk te lokken .Als ze groene streken krijgen moeten ze het maar uitzweten . Het was toch de bedoeling dat er minder auto's en volk kwam , man dan botsen ze met het realisme , als je de mensen het moeilijk maakt om met de wagen te komen en parkings peperduur , dan is er altijd een aantal dat salut en kost zegt .
 • Hugo hofmans

  2 maanden geleden
  Ik ondervind van mezelf dat ik veel minder graag naar Leuven ga winkelen als pakweg 5 jaar geleden. Minder interessante winkels, moeilijk om te rijden en duur om te parkeren. Ik kom nog wel, maar het kost mij moeite om te komen. Ik kom voor Inno, voor Hush Puppies en voor De Blick (omdat de laatste nog écht een speciaalzaak is waar men echt aangenaam kan winkelen, héél klantvriendelijk). Ik ben blij dat die zaken nog in Leuven zijn.
 • Paul Verbeeck

  2 maanden geleden
  Hetgene wat er bijkomt id geen vervanging voor diegene die verdwenen zijn . Het meest dat erbij komt is eten en drinken . Hun aanbod om volk te lokken is te klein aan het worden en Leuven is slechter bereikbaar met de wagen , te duur om te parkeren en openbaar vervoer is te beperkt in aanbod om ´s avonds terug thuis te geraken , dus gaan we op een ander waar we welkom zijn met de wagen .
 • pietje aalbers

  2 maanden geleden
  De interessante winkels verdwijnen in een rap tempo. In de plaats komt eten, eten, eten van de eenheidsworst.
 1. Geen doortocht van wielerkaravaan WK, maar wel drie dagen aangepaste verkeersmaatregelen
  HAACHT

  Geen doortocht van wielerkara­vaan WK, maar wel drie dagen aangepaste verkeers­maat­re­ge­len

  Van 24 tot 26 september vindt het WK Wielrennen plaats, waarbij de route door Keerbergen, Tremelo en Rotselaar loopt. De renners rijden niet in Haacht, maar de wedstrijd heeft wel een impact op het verkeer in de gemeente. Op vrijdag 24 september van 12.30 uur tot 15 uur, zaterdag 25 september van 11.30 uur tot 14 uur en zondag 26 september van 9.30 uur tot 14 uur gelden daarom enkele verkeersmaatregelen. Er zal enkel plaatselijk verkeer toegelaten zijn op de Werchtersesteenweg vanaf kruispunt Wijgmaalsesteenweg richting Werchter en in de Pastoriestraat na de kleuterschool richting Dijlekant (Rotselaar).
 2. Leveringstijden Bondgenotenlaan leiden tot wrevel: “Laten we er geen boetestraat van maken met een heksenjacht tegen leveranciers”
  PREMIUM
  Leuven

  Leverings­tij­den Bondgeno­ten­laan leiden tot wrevel: “Laten we er geen boete­straat van maken met een heksen­jacht tegen leveran­ciers”

  Zopas werd er een nieuw hoofdstukje toegevoegd aan het verkeersconflict tussen gemotoriseerd vervoer en fietsers. Die laatsten zijn steeds talrijker in Leuven en dat is een goede evolutie maar soms leidt het tot frustrerende situaties. Zo maakt de Leuvense Fietsersbond zich druk over leveranciers die de suggestiestrook bezetten buiten de voorgeschreven venstertijden. Gemeenteraadslid Katrien Houtmeyers (N-VA) pleit nu voor meer dialoog om boetes te vermijden.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).