Stéphanie Waeyaert verkoopt snoepjes. De uitbaters van 't Frituurke zamelen cadeautjes in.
Volledig scherm
Stéphanie Waeyaert verkoopt snoepjes. De uitbaters van 't Frituurke zamelen cadeautjes in. © RV/'t Frituurke

Van het hele dorp decoreren tot kerstkaartjes maken voor zieke vriendjes: deze (jonge) Vlamingen bezorgen hun medemens een warme kerst

Er is meer dan alleen maar De Warmste Week in Vlaanderen. Ook los van de georganiseerde acties tonen mensen zich van hun beste kant. Verenigingen of geëngageerde personen startten een actie op om degenen die het iets minder breed hebben een hart onder de riem te steken. Van cadeaus verzamelen voor kansarme gezinnen tot een inzamelactie voor een dierbare die met een ernstige ziekte kampt; over heel Vlaanderen verschijnen er hartverwarmende initiatieven. Wij zetten enkele bijzondere weldoeners even in de bloemen. 

  1. Pennenzakkenrock negeert ‘needle spiking’ zeker niet, maar wil ook geen ongerustheid creëren: “We zijn op alles voorbereid zoals altijd”
    Mol

    Pennenzak­ken­rock negeert ‘needle spiking’ zeker niet, maar wil ook geen ongerust­heid creëren: “We zijn op alles voorbereid zoals altijd”

    Needle spiking. Is het een nieuwe realiteit waarmee we rekening moeten houden op evenementen, festivals of in onze voetbalstadions. In het stadion van KV Mechelen gebeurde het effectief. Op het tienerfestival ‘We R Young’ denken ze vooral aan massahysterie, maar heeft het parket toch vijf bloedstalen laten nemen. Bij het kinderfestival Pennenzakkenrock in Mol zijn ze voorbereid al willen ze vooral geen hysterie veroorzaken.