Monique Van Coillie (78) kreeg als eerste West-Vlaamse het coronavaccin toegediend in rusthuis De Zonnewende in Meulebeke. Voor de grote bevolking worden nog volop vaccinatiedorpen uitgedokterd.
Volledig scherm
PREMIUM
Monique Van Coillie (78) kreeg als eerste West-Vlaamse het coronavaccin toegediend in rusthuis De Zonnewende in Meulebeke. Voor de grote bevolking worden nog volop vaccinatiedorpen uitgedokterd. © Florian Van Eenoo/Photo News

Van filmstudio’s tot sportcentra: op deze locaties plannen Vlaamse steden en gemeenten uw vaccinatieprik

Nu minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) op 120 vaccinatiecentra in heel Vlaanderen mikt, maken onze steden en gemeenten volop plannen. Heel wat burgemeesters hebben al een locatie op het oog waar hun inwoners een inenting met het coronavaccin kunnen krijgen. Daarbij wordt niet alleen naar de ziekenhuizen gekeken. Een stand van zaken in uw provincie.

 1. Jan Dumoulin (83), eigenaar van de oude buizenfabriek in Wijtschate, overleden: “De regio verliest een mooi iemand”
  Wijtschate

  Jan Dumoulin (83), eigenaar van de oude buizenfa­briek in Wijtschate, overleden: “De regio verliest een mooi iemand”

  In Wijtschate is op 83-jarige leeftijd Jan Dumoulin overleden. De tachtiger was eigenaar van de voormalige steen- en buizenfabriek in Wijtschate. Niet lang geleden was hij nog te zien in een aflevering van het VRT-programma ‘Iedereen Beroemd’, waar hij voluit kon vertellen over zijn fabriek. “Jan was een beetje een zonderling, maar wel een heel lieve man.”
 2. Actiecomité blijft protesteren tegen komst sociale wijk Tussenveld, ook schepen is geen fan: “Kwal van een project, maar de nood aan sociale woningen is hoog”
  PREMIUM
  Meise

  Actieco­mité blijft proteste­ren tegen komst sociale wijk Tussenveld, ook schepen is geen fan: “Kwal van een project, maar de nood aan sociale woningen is hoog”

  De leden van actiecomité Red de Eversemse Velden in Meise zijn ongerust over de komst van sociale woonwijk Tussenveld, die uit liefst 296 sociale wooneenheden zou bestaan. “Sonja Becq (CD&V) keurde dat toen goed, en ik moet het nu oplossen”, zegt bevoegde schepen Roel Anciaux (Samen Anders). Eind 2020 kwam het verslag en advies van de bouwmeesterscan. Het actiecomité vreest nu dat er tegen de adviezen en ondanks hun protest toch gebouwd zal worden.
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis