Op 63 plaatsen kan je zondag genieten van Limburgs erfgoed op Open Monumentendag.
Volledig scherm
PREMIUM
Op 63 plaatsen kan je zondag genieten van Limburgs erfgoed op Open Monumentendag. © Open Monumentendag

Van een bezoekje aan het kasteel van Heers tot een Bruegelroute met de kinderen: Open Monumentendag heeft heel wat Limburgse plekjes in petto

LimburgZondag 12 september zetten meer dan 400 erfgoedsites in heel Vlaanderen hun deuren wagenwijd open voor de jaarlijkse Open Monumentendag. Ook in Limburg is er die dag heel wat te beleven. Op 63 plaatsen ontdek je gratis de rijke geschiedenis van de provincie. Wij selecteerden tien tips die je dit weekend zeker niet mag missen.

 1. Pavel Balta (28) brengt buurtbewoners Ter Hilst dichter bij elkaar met kleurrijke kunstbrug ‘I was here’
  PREMIUM
  Hasselt

  Pavel Balta (28) brengt buurtbewo­ners Ter Hilst dichter bij elkaar met kleurrijke kunstbrug ‘I was here’

  ‘I was here’. Zo heet het gloednieuwe werk van kunstenaar Pavel Balta (28) op de brug in de Hasseltse wijk Ter Hilst. Als artiest uit Moldavië en master in Vrije Kunsten aan PXL-MAD werkte Balta liefst zes maanden dag en nacht aan het kunstwerk. Resultaat? Een levend schilderij van 700 m² groot, bestaande uit portretten van wijkbewoners die hun verhaal met Balta deelden.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?