Van 2 naar 55 werknemers in 5 jaar

Van 2 naar 55 werknemers in vijf jaar tijd. Dat is het succesverhaal van Absolem, een van de eerste 'bewoners' van het Oh!. Om meer te bereiken, breidt het ondernemershuis uit naar andere locaties in de stad.

Ingenieursbedrijf Absolem, dat waren vijf jaar geleden enkel Bruno Dejaeghere en Ank De Wilde. "We werkten van thuis uit, maar al snel ontstond de nood aan een professionele werkomgeving", vertelt Ank. Dat werd het pas opgerichte Oh! in de Kanunnik De Deckerstraat. Intussen neemt de kmo er vier bureaus in - begin oktober verhuist Absolem daarom naar De Gulden Ram in de Sint-Katelijnestraat - en heeft ze Laserlabs van Philips Lighting in Turnhout overgenomen. "Dankzij de ondersteuning van het Oh! konden we ons 100 procent focussen op de uitbouw van ons bedrijf, en dat binnen een heel dynamische en positieve sfeer", verklaren de oprichters. Absolem maakt voor zijn klanten prototypes van producten met behulp van lasertechnologie en 3D-printing. Ook consultancybedrijf Q-People en communicatiebureau Blops verlieten intussen het Oh!, voor respectievelijk de Graaf van Egmontstraat en de Hoogstraat.

Volzet

"We zijn blij dat ondernemers bewust kiezen om in onze binnenstad te blijven", zegt schepen van Economie Katleen Den Roover (N-VA). Het Oh! helpt hen daar ook bij. Het werkt aan een overzicht van leegstaande panden en ruimtes met vestigingspotentieel. Met 25 ondernemingen is het Oh! zelf immers nagenoeg volledig volzet. "Naast het Oh! willen we verschillende kleine Oh!'tjes in de stad", zegt burgemeester Bart Somers (Open Vld). "Bij de opstart vijf jaar geleden hebben we getwijfeld, maar het is een succes gebleken. De ondernemers dragen bij aan de welvaart van deze stad." (WVK)

Ank De Wilde en Bruno Dejaeghere van Absolem aan hun pand in de Katelijnestraat.
David Legreve Ank De Wilde en Bruno Dejaeghere van Absolem aan hun pand in de Katelijnestraat.