Nimmegeers/Dalemans
Volledig scherm
PREMIUM
© Nimmegeers/Dalemans

Van 190.000 lampjes bij de ene tot 700 beeldjes bij de andere: op ronde langs de mooiste kersthuizen van Vlaanderen (en je kan ze allemaal bezoeken)

Vlamingen die rond de kerstperiode heel hun huis en tuin versieren met duizenden lichtjes, kerstbomen, en nog zoveel meer: het is een jaarlijks terugkerend fenomeen. Sinds een paar weken beginnen ze overal weer te schitteren. Wij bieden je – met mooie foto’s en video’s – een blik langs enkele opvallende kersthuizen en geven je mee wanneer ze te bezoeken zijn. Gaande van ijsgrotten in Blankenberge, over 100.000 kerstlichtjes in Oostakker tot een kersttafereel van 14 meter lang in Oud-Turnhout.

  1. Bouw van nieuwe secundaire school aan De Vlinder is van start gegaan: “Een eerste stap in het verkleinen van het capaciteitsprobleem”
    PREMIUM
    Dilbeek

    Bouw van nieuwe secundaire school aan De Vlinder is van start gegaan: “Een eerste stap in het verkleinen van het capaci­teits­pro­bleem”

    De bouw van een gloednieuwe secundaire school met enkel een eerste graad in Dilbeek is deze maand gestart. Dat zou alvast iets positief met zich meebrengen, want er is een groot capaciteitsprobleem in de gemeente. Er zou plek moeten zijn voor 180 leerlingen in een zo compact mogelijk gebouw op de site van de huidige basisschool De Vlinder. “Een heel positief en welgekomen project om op korte termijn het capaciteitstekort toch al lichtjes te doen dalen”, laat burgemeester Willy Segers (N-VA) weten.