Frans Van Gils voor de kerststal.
Volledig scherm
Frans Van Gils voor de kerststal. © WTW

UPDATE: Brand in ‘mooiste kerststal van de Kempen’ veroorzaakt door vuurpijl, dieren net op tijd gered

De kerststal van Zondereigen heeft tijdens de nacht van oud op nieuw immense schade opgelopen na een zware brand. Het vuur werd bijna zeker veroorzaakt door een (verdwaalde) vuurwerkpijl. De dieren konden maar net op tijd gered worden uit de brand. “We geven niet op en volgend jaar staat ze er weer opnieuw”, klinkt het resoluut bij de vrijwilligers.

5 reacties

 • Hilde van Bouwel

  2 jaar geleden
  Ik ben blij dat we er juist voorbij reden en de brandweer hebben gebeld. Anders had de schade misschien nog veel erger geweest. Dankjewel aan de buur en mijn man die de deuren hebben ingetrapt om de dieren te redden...
 • Hugo Bavré

  2 jaar geleden
  Vuurwerk mag niet verkocht worden aan particulieren, zoveel is duidelijk.
 • Rayan El Arami

  2 jaar geleden
  Het zoveelste voorbeeld weeral om die rommel volledig te verbieden.
 • Liliane Depauw

  2 jaar geleden
  Verbieden van persoonlijk vuurwerk af te steken, stinkt, heel gevaarlijk voor mens en dier, laat zoiets aan professionele personen over die weten wat ze doen en de gevaren zijn heel miniem, neen ze willen stoer doen en verwonden zichzelf of andere en dat is dan nog het ergste.
 • Roy Coocks

  2 jaar geleden
  Die onnozelaars met hun vuurwerk hebben her en der al wat schade aangericht. Jammer dat men ze niet zal kunnen traceren om hem te laten opdraaien voor de schade.
 1. IN BEELD: aanschuiven aan elke ijs- of koffiezaak op shoppingzondag
  Gent

  IN BEELD: aanschui­ven aan elke ijs- of koffiezaak op shopping­zon­dag

  De eerste zondag van de maand, dat is in Gent een shoppingzondag. Ook vandaag. Er liep best wat volk in Gent-centrum, en heel wat mensen zeulden ook winkeltassen mee. Goed voor de zelfstandigen. Maar wat vooral opviel: aan zowat élke zaak waar iets eet- of drinkbaars te verkrijgen is, stond een rij. Want hoe ongezellig is het om in de stad rond te dwalen zonder tussendoor even een ijsje te kopen of een kop koffie of warme chocolademelk te slurpen? Het is aftellen naar 1 mei, als we eindelijk weer een pannenkoek kunnen eten, of een terrasje kunnen doen. Nog 54 dagen...
 1. "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'
  Play
  Blijven Slapen

  "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'

 2. Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen
  Play

  Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen