Vlaanderen trok vandaag massaal het bos in. Ook in Het Leen in Eeklo was het genieten.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaanderen trok vandaag massaal het bos in. Ook in Het Leen in Eeklo was het genieten. © Kristof Vereecke

U trok vandaag met z’n allen het bos in: “Ruim zo leuk als een terrasje doen”

MeetjeslandU trok  vandaag massaal het bos in om te wandelen, te lopen of te fietsen. Het uitzonderlijk warme novemberweer en de coronamaatregelen maakten van het bos vandaag de favoriete uitstap van Vlaanderen. Wij gingen een kijkje nemen in het Leen in Eeklo waar de parkeerwachter van dienst overuren draaide. Ook in het Drongengoed in Ursel, het Kloosterbos in Zelzate en het Heidebos in Wachtebeke was het aan de rand van het bos vechten voor een parkeerplaatsje.

 1. Veilig klinken bij je thuis op 31 januari van uit je eigen kot
  Aarschot

  Veilig klinken bij je thuis op 31 januari van uit je eigen kot

  De ‘nieuwjaarsdrink’ gaat dus wel door maar op een corona-proof manier. Om 10.55 uur kan je de videoboodschap met de nieuwjaarsspeech van burgemeester Gwendolyn Rutten op de Facebookpagina ‘Stad Aarschot’ bekijken. Om 11 uur neem je een glaasje met iets lekkers en klink op het nieuwe jaar, uiteraard alleen met je gezin of met je knuffelcontact. Als je buiten staat, hou dan voldoende afstand. Op datzelfde moment zullen de klokken van alle kerken in Aarschot en de deelgemeenten luiden als startschot voor de nieuwjaarsdrink.
 2. Huwelijksbootje Marcel en Rosa vaart 65 jaar
  Roeselare

  Huwelijks­boot­je Marcel en Rosa vaart 65 jaar

  Marcel Nuytten (89) en Rosa Meeschaert (86) vierden hun 65e huwelijksverjaardag. Schepen Marc Vanwalleghem bracht hen een coronaproof bezoekje om de gelukwensen van het stadsbestuur over te brengen. Het briljanten koppel, dat langs de Noordlaan woont, leerde elkaar kennen in schoenfabriek Duthoit waar ze beiden werkten. Na hun huwelijk ging Marcel, die metaalbewerker is van opleiding, aan de slag bij Sadef in Gent. Rosa koos op haar beurt voor de zorgsector en ging aan de slag in woonzorgcentrum Ter Linde in Gits. Het koppel bezegelde hun huwelijk met twee kinderen: Sam en Marika. Zij zorgden op hun beurt voor vier kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.
 1. Hilarische beelden van aap die verjaardagsfeestje verpest
  Play
  bizar

  Hilarische beelden van aap die verjaar­dags­feest­je verpest

 2. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen