Twintiger riskeert 7 jaar cel voor prostitueren van minderjarige

De aanklager in Antwerpen heeft zeven jaar cel geëist tegen vier tienerpooiers. Ze zouden een meisje van zeventien in de prostitutie hebben gedwongen. Een van de jongens is de twintigjarige Marwan A. uit Meerhout.

Het minderjarige slachtoffer is op 7 oktober vorig jaar als vermist opgegeven. Een kleine week later is het meisje teruggevonden. Het tienermeisje vertelde dat drie jongens haar hadden opgepikt aan de Franklin Rooseveltplaats in Antwerpen. Midden in de nacht schrok ze wakker in een studio aan de Brederodestraat. Volgens haar hadden de drie drugs in haar drankje gedaan. Er zijn foto's gemaakt en op sekssites geplaatst. Drie daders reden de volgende dag met haar naar een afspraak met een man in een computerspeciaalzaak in Turnhout. Uit het verdere onderzoek bleek dat er sprake is van acht klanten. Aanvankelijk had het slachtoffer ook verteld dat ze door haar loverboys verkracht was, maar daar zijn geen bewijzen voor gevonden. Uiteindelijk kon het meisje zelf ontsnappen.

Volgens de aanklager had Abdelhamid E.Y. (19) de touwtjes in handen. Elias F. (19) nam contact op met de klanten, het nummer van Redha H. (19) is gebruikt voor advertenties en Marwan A. (20) uit Meerhout was de chauffeur.

Enkel Elias F. gaf zijn aandeel toe. De drie anderen ontkenden hun betrokkenheid. Uitspraak volgt op 21 september. (KAV)