Twee verwaarloosde schapen in beslag genomen

Een 71-jarige boer die sinds 2007 een levenslang verbod op het houden van dieren kreeg, is opnieuw betrapt. Gisterenochtend viel de lokale politie van Ninove binnen op de boerderij langs de Brakelsesteenweg in Voorde.

In 2013 werden bij een huiszoeking tientallen kadavers aangetroffen. In februari 2015 gebeurde exact hetzelfde: de politie trof toen twintig dode schapen aan. Op 15 september vorig jaar werden er opnieuw dode en verwaarloosde dieren aangetroffen. Maar liefst veertien zwangere schapen werden toen ondergebracht in de Ark. "We vrezen dat de man zijn boetes keer na keer blijft opstapelen en aan zijn veroordeling geen verder gevolg blijft geven. Dat is ook niet moeilijk, want er bestaat geen database voor mensen die zo'n verbod krijgen opgelegd. Wie vandaag veroordeeld wordt, kan morgen gewoon een dierenwinkel binnen stappen en een hond kopen", klinkt het bij de Ark van Pollare.

Deze keer werden er twee jonge verwaarloosde schapen aangetroffen. "De dieren zijn ongeveer twee tot drie jaar oud en hebben nog nooit een scheerder gezien. Gelukkig hebben we nog iemand gevonden die ze aanstaande vrijdag van hun wol kan ontdoen", luidt het. Momenteel zitten er nog steeds vier schapen van een vorige inval in de Ark. "Daarnaast hebben we ook nog een bruin schaap opgevangen dat vorige week uit een aanhanger op kruispunt Den Doorn is gevallen", luidt het. Wie de schapen wil adopteren kan terecht bij de Ark van Pollare. (TVDN/CVHN)