Twee scholen, één gevaarlijke baan

De Regenboog heeft zowel in Neerlinter als Drieslinter een vestiging, en die liggen allebei langs de drukke Grote Steenweg. "Waar vaak te snel gereden wordt", zegt directeur Veronique Gilias.

"De steenweg is erg gevaarlijk", aldus Gilias. "De gemeente heeft wel beloofd om bij de heraanleg ook de veiligheid te verbeteren. Zelf vind ik het zeer spijtig dat er geen veilig fietspad is. Onze jonge fietsertjes worden zo wel heel erg op de proef gesteld. In Neerlinter hebben we dan ook nog eens het probleem dat veel bestuurders het kleine kasseiwegje voor de school gebruiken als doorgang en parking. Dat is ook erg gevaarlijk voor de kinderen die aan de grote parking oversteken naar de school."

Slimme camera's

Burgemeester Marc Wijnants (CD&V) wil meewerken aan veiligere schoolomgevingen. "Via de dorpskernvernieuwingen creëren we meteen ook veiligere oversteekplaatsen, veiligere parkeermogelijkheden aan de scholen, snelheidscontrole met slimme camera's en een preventieve snelheidsmeter aan de school in Wommersom", zegt hij. "De omgeving van de school in Drieslinter wordt dit jaar aangepakt. Neerlinter is in 2017 aan de beurt, net als Wommersom."

(VDT)

Leerlingen verlaten de school in Neerlinter.
Bollen Leerlingen verlaten de school in Neerlinter.