Twee keer duizendste baby in zelfde gezin

Baby Stan Vermeiren is de duizendste baby die dit jaar in Aalst werd geboren. Wonderwel is hij ook het kleine broertje van de duizendste Aalsterse baby van twee jaar geleden. Grote zus Oona was in 2014 het duizendste kind.

Ouders Tom Vermeiren en Cindy Goossens hebben alvast één leuke onvergetelijke anekdote om aan hun kinderen te vertellen als ze groot zijn. "In april zagen we de schepen van Burgerlijke Stand Mia De Brouwer op de vijftigste huwelijksverjaardag van Toms grootouders en ze zag dat ik zwanger was. 'Het zal toch geen tweede keer de duizendste baby zijn?', grapte ze. Maar nu is Stan geboren en komt haar voorspelling uit. Noch Tom noch ikzelf kon het geloven dat na dochter Oona ook ons zoontje Stan de duizendste baby van de stad is. Wat een toeval! De mensen spreken ons erover aan en denken dat we een grapje maken, maar het is dus duidelijk geen mop", zegt mama Cindy.

Kans is klein

Oona werd geboren op 16 juni 2014 en Stan op 16 juli 2016. "Er zijn dit jaar minder geboortes dan twee jaar geleden en dus kwam de duizendste baby ook een maand later", weet schepen Mia De Brouwer (N-VA). "Maar de kans dat dit twee keer in hetzelfde gezin gebeurt, is toch wel heel erg klein". (RLA)

Oona, de duizendste baby van 2014 met haar ouders en broertje Stan, de duizendste baby van dit jaar, en schepen Mia De Brouwer.
Repro Rutger Lievens Oona, de duizendste baby van 2014 met haar ouders en broertje Stan, de duizendste baby van dit jaar, en schepen Mia De Brouwer.