Twee gewonden bij botsing met volle lijnbus

Bij een verkeersongeval tussen een personenwagen en een lijnbus zijn gisteren twee mensen gewond geraakt. Het ongeval gebeurde kort voor 17 uur op de Leopoldlaan in de richting van de Nieuwe Kerk in Ninove. Om een nog onduidelijke reden probeerde een automobiliste een U-bocht te maken. Op hetzelfde moment reed er een lijnbus in dezelfde richting op de busstrook. De buschauffeur probeerde nog tijdig te remmen maar kon het ongeval niet meer vermijden. De bestuurster van de BMW, een zestiger, werd met een armfractuur overgebracht naar het ziekenhuis. Een kind dat ook in de wagen zat raakte lichtgewond en liep een kleine snijwonde op die vermoedelijk werd veroorzaakt door de veiligheidsgordel. Beide slachtoffers werden overgebracht naar het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis in Aalst. De buschauffeur die richting Brussel Noord reed, bleef ongedeerd. Ook de passagiers op zijn bus kwamen er met de schrik van af. "Mijn bus zat volgepropt met pendelaars. Het ongeval gebeurde dan ook net na schooltijd. De studenten keken eerst of ze me konden helpen en stapten daarna uit om een andere bus te nemen", zegt de chauffeur. Wat de vrouw bezielde om over een dubbele doorlopende lijn te keren, is een vraagteken. Het ongeval veroorzaakte een lichte vertraging op verbinding tussen Ninove en Brussel. (TVDN)

De bestuurster van de BMW probeerde rechtsomkeer te maken en knalde op de lijnbus. Haar wagen werd door de klap weggeslingerd.
Mozkito De bestuurster van de BMW probeerde rechtsomkeer te maken en knalde op de lijnbus. Haar wagen werd door de klap weggeslingerd.