Turnkampioene Dumarey gaat turnles geven

Turnkampioene Kaat Dumarey, actief in de discipline acrogym, zal in haar thuisgemeente Ichtegem turnles geven. In juni vorig jaar behaalde ze maar liefst drie gouden medailles op de Europese Spelen, met haar collega's Julie Van Gelder en Ineke Van Schoor. Dumarey was toen amper 15 jaar. Ze schitterde ook in de talentenjacht Belgium's Got Talent op VTM. Nu zal ze haar kennis en kunde doorgeven aan de lokale jeugd.

"De Ichtegemse sportdienst is zeer fier dat Kaat zich wil vrijmaken als lesgeefster voor onze jeugd", laat sportschepen Koen Pattyn (CD&V) weten. "De lessen tumbling, dat is het uitvoeren van turnoefeningen op een lange mat, focussen zich op kinderen van het tweede kleuterklas tot het zesde leerjaar." De lessen vinden vanaf 18 september elke zondagvoormiddag plaats in de gemeentelijke basisschool in de Engelstraat 52. Tot 28 mei 2017 wordt er training gegeven.

Op www.ichtegem.be of in het gemeentelijke infoblad Herfstzoemer, dat ook online staat, staat alle info over de inschrijvingen. (TVA)