Zo eenvoudig omzeil je knip in Kwakkelstraat: chauffeur haalt paaltje weg, rijdt door en zet paaltje terug

Nadat hij het paaltje verwijderd heeft en door de opening is gereden, raapt de bestuurder het paaltje weer op.
RV Nadat hij het paaltje verwijderd heeft en door de opening is gereden, raapt de bestuurder het paaltje weer op.
Wie lak heeft aan de paaltjes in de Kwakkelstraat moet de paaltjes niet per se stelen om er door te kunnen rijden. Je kan de paaltjes ook weghalen om ze nadien even snel weer terug te plaatsen. Dat blijkt uit foto’s waarop te zien is hoe een werknemer van een bouwfirma in een mum van tijd de knip in de Kwakkelstraat omzeilde. Let wel: intussen hangt er camerabewaking.

Eerde deze week kon u lezen dat de politie in Turnhout een onderzoek gestart is naar de ‘paaltjesdief van de Kwakkelstraat’. Aanleiding zijn de paaltjes die Stad Turnhout ter hoogte van jeugdcentrum Wollewei geplaatst heeft in de Kwakkelstraat. Samen met houten bakken op de voetpaden vormen de paaltjes een knip die deel uitmaakt van het nieuwe – nog te evalueren – circulatieplan van de stad. Niet iedereen blijkt gelukkig met dat plan, want om de haverklap werd één van de paaltjes gestolen zodat auto’s er toch door konden rijden.

Een paar seconden

Uit foto’s die onze redactie kreeg toegestuurd, blijkt echter dat het helemaal niet nodig is om de paaltjes permanent te laten verdwijnen om het circulatieplan te omzeilen. Een buurtbewoner was dinsdagochtend rond 7.10 uur getuige hoe een bestelwagen van een bouwfirma tot aan de paaltjes reed. “De chauffeur stapte uit en had een paar seconden later het paaltje er al uit gehaald. Hij reed met zijn bestelwagen door de opening om meteen daarna het paaltje terug te plaatsen. Zo eenvoudig en snel gaat dat”, getuigt de buurtbewoner. Hij kon nog net fotograferen hoe de chauffeur het paaltje terug opraapte langs de kant van de weg, terug in de grond stak en naar zijn bestelwagen wandelde. “En afhankelijk met welke auto je rijdt, hoef je zelfs helemaal niet uit te stappen”, weet de buurtbewoner nog. “Ik heb hier ook al bestelwagens gezien die gewoon over de paaltjes heen rijden. Ze zijn van plastic en buigen volledig mee.”

Het bord rechts duidt op de aanwezigheid van een bewakingscamera.
Jef Van Nooten Het bord rechts duidt op de aanwezigheid van een bewakingscamera.

Wie van plan is om zichzelf de volgende keer ook op een onwettelijke manier een weg doorheen de Kwakkelstraat te banen, denkt toch beter twee keer na. De politie heeft intussen een bewakingscamera geïnstalleerd. Eerder deze week liet de politie nog in het midden of er effectief een camera zou komen, maar het waarschuwingsbord die camerabewaking aankondigt èn de grote zware camera die zo’n 15 meter verderop aan de gevel van een appartement hangt, laten geen ruimte voor twijfel meer. De camera staat recht op de drie paaltjes gericht. De politie hoopt op die manier mensen te identificeren die de paaltjes stelen, even aan de kant leggen of gewoon dwars over de paaltjes rijden.

Evaluatie

Het stadsbestuur werkt intussen volop aan een evaluatie van het circulatieplan dat sinds 1 juli van kracht is. Wellicht zal in de tweede helft van november blijken of de knip in de Kwakkelstraat behouden blijft.

De camera hangt links tegen de gevel van een appartement
Jef Van Nooten De camera hangt links tegen de gevel van een appartement
De man plaatst het paaltje terug in de grond.
RV De man plaatst het paaltje terug in de grond.
Nadat het paaltje terug in de grond steekt, wandelt de man naar zijn bestelwagen
RV Nadat het paaltje terug in de grond steekt, wandelt de man naar zijn bestelwagen2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Eric Leysen

    Evaluatie van een verkeerscirculatieplan waarvan half Turnhout al op voorhand wist dat het miserie zou brengen. Maar daar heeft het stadsbestuur en meer bepaald mr. Boogers van groen geen oren naar. Ondertussen staat er elke dag file van aan de"tet" van Turnhout tot aan de verkeerslichten aan stweg. op Oosthoven en rijden mensen van buiten de stad zich overal vast. En maar klagen dat de winkelstraten geen volk meer lokken. Amateurs!!!

  • Iris Decre

    En bij wie gaan ze het evolueren? Bij de bewoners die nu een doodlopende straat hebben of de bewoners die nu dubbel zoveel sluipverkeer door hun straat krijgen. Er zijn meer benadeelden dan gelukkige hoor.