Wintertuin van VIBO De Ring komt terug naar kerstmarkt: “97% van bezoekers was enthousiast”

De opbouw van de Wintertuin op de Grote Markt in Turnhout vorig jaar.
Stad Turnhout De opbouw van de Wintertuin op de Grote Markt in Turnhout vorig jaar.
De inwoners van Turnhout waren zeer tevreden over de voorbije editie van Winter in Turnhout. Dat blijkt uit een evaluatie die werd uitgevoerd. Vooral de Wintertuin die samen met VIBO De Ring werd gerealiseerd, viel erg in de smaak en krijgt dit jaar een vervolg.

Het stadsbestuur van Turnhout heeft de voorbije weken een evaluatie gemaakt van de evenementen rond ‘Winter in Turnhout’. Het evenement werd voor het tweede jaar op rij door de stad zelf georganiseerd in plaats van door externe verenigingen of firma’s zoals de jaren daarvoor. De stad toont zich erg tevreden over haar eigen organisatie. Ze baseert zich daarvoor op een bevraging die werd uitgevoerd bij een deel van de bevolking. “Onder de stralende lentezon van de voorbije dagen lijkt de winter weliswaar heel ver weg, maar toch denken we al aan ons eindejaarsprogramma”, zegt Els Baeten (N-VA), schepen van Evenementen. “Onder meer via enquêtes konden bezoekers en deelnemende verenigingen hun mening geven over de voorbije editie. De resultaten van de bevraging zijn voor ons het bewijs dat we een goede formule hebben gevonden.”

De stad heeft cijfers om het succes van de voorbije editie van Winter in Turnhout te staven. “De cijfers laten daar geen twijfel over bestaan: 89% van de bezoekers gaf een totaalscore van goed tot uitstekend, 98% komt volgende winter zeker terug naar het evenement”, vervolgt Els Baeten.

Pluim voor leerlingen

Als grootste troeven werden sfeer en gezelligheid genoemd naast de decoratie, de ijspiste, het aanbod van eten en drinken en het gezinsvriendelijke karakter. “Maar de absolute uitschieter in de resultaten is de Wintertuin die VIBO De Ring en het stadsbestuur samen realiseerden”, besluit schepen Els Baeten. “97 % van de bezoekers toonde zich enthousiast, dat is een pluim op de hoed van alle leerlingen en leerkrachten en van de medewerkers van onze technische dienst en groendienst. We zijn dan ook heel blij dat we bij de komende editie opnieuw kunnen samenwerken met de school.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Lieve Cremers

    Mooi gedaan ook.