Warande kennen ze tot in Zuid-Afrika

De delegatie die gisteren cultuurhuis De Warande bezocht.
Maria de la Cruz De delegatie die gisteren cultuurhuis De Warande bezocht.
Cultuurhuis De Warande is gekend tot in Zuid-Afrika. Het Turnhoutse cultuurhuis kreeg gisteren een achtkoppige delegatie van het Sibikwa Arts Centre op werkbezoek.

De Zuid-Afrikanen kwamen een kijkje nemen hoe een cultuurhuis hier werkt. 's Avonds kregen ze er een optreden van Evil Superstars bij.


Ze doen heel Europa aan, maar in België stoppen ze slechts tweemaal: bij cultuurhuizen De Roma en De Warande. De Zuid-Afrikaanse studiereis kadert in een internationaal samenwerkingsverband tussen Zuid-Afrika en Europa. Bedoeling is dat de Afrikaanse cultuurorganisatoren meer leren over onze aanpak en die dan vertalen naar hun eigen Arts Centre. Gisteren bezochten ze De Warande, kregen ze een volledige uitleg over de werking én konden ze 's avonds het concert van Evil Superstars bijwonen. Dat concert vond overigens niet plaats op de gebruikelijke locatie in Turnhout, maar wel op het Winter Warm-festival in de Hoge Rielen. Dat is een van de evenementen die De Warande voor het eerst buitenshuis organiseert. (DVGT)