Vijfdejaars Heilig Graf weven sjaal en muts voor Warme William

Leerlingen van het vijfde leerjaar van Heilig Graf Tramstraat bij Warme William. In functie van de privacy werden een paar kinderen onherkenbaar gemaakt.
Jef Van Nooten Leerlingen van het vijfde leerjaar van Heilig Graf Tramstraat bij Warme William. In functie van de privacy werden een paar kinderen onherkenbaar gemaakt.
In het Heilig Graf in de Tramstraat in Turnhout werd dinsdag een extra toets gegeven aan de jaarlijkse dikketruiendag. De leerlingen maakten zelf een sjaal en muts voor Warme William.

De verwarming werd er traditioneel uitgeschakeld en de hele lagere school en kleuterschool danste een ‘opwarmertje’. Maar daar bleef het niet bij. De leerlingen van het vijfde leerjaar hebben de voorbije weken een sjaal en een muts geweven tijdens vrije momenten. Vol trots gaven ze die muts en meterslange sjaal dinsdag aan ‘Warme William’. “De leerlingen van het vijfde onderzochten tijdens het thema kleding verschillende technieken om textiel te maken. Ze gingen hiermee enthousiast aan de slag met als resultaat een warme muts en sjaal voor Warme William”, klinkt het in de school.

Warme William met de sjaal en muts die door de leerlingen werd gemaakt.
Jef Van Nooten Warme William met de sjaal en muts die door de leerlingen werd gemaakt.