Vandaag laatste dag Albert Heijn

De blauwe letters 'Albert Heijn' zijn van het spandoek bovenaan verdwenen.
Foto Ton Wiggenraad De blauwe letters 'Albert Heijn' zijn van het spandoek bovenaan verdwenen.
Na net geen vier jaar komt vandaag een eind aan het Albert Heijn-filiaal in Turnhout. Om 18 uur sluit de zaak de deuren. De werknemers met een vast contract blijven in dienst van overnemer LIDL.

Turnhoutse fans van Albert Heijn producten zullen vanaf morgen naar de vestigingen in Oud-Turnhout of Gierle moeten pendelen, want het filiaal aan de Steenweg op Gierle is vandaag voor de laatste keer open. "Dit is zeker een filiaal dat goed draait en we vinden het zelf jammer, maar de sluiting is ons opgelegd door de mededingingsautoriteit", reageerde woordvoerster Sally Herygers.


De mededingingsautoriteit besliste vorig jaar dat Albert Heijn acht winkels moest verkopen na de fusie van Ahold en Delhaize. Telkens in gebieden waar er veel van hun supermarkten waren en dus ook in Turnhout. De vestiging aan de Steenweg op Gierle is geopend op 26 juni 2013. De winkel is intussen overgenomen door LIDL en de vaste medewerkers van AH zullen binnenkort voor de Duitse supermarktketen werken aan dezelfde voorwaarden als voor AH. De interimcontracten zijn niet allemaal verlengd.


Het nieuwe LIDL-filiaal opent in mei de deuren. De exacte datum is nog niet meegedeeld. (DVGT)