Turnhoutse schepen Hannes Anaf overhandigt lege brooddozen aan minister

Hannes Anaf (vooraan) met de brooddozen in Brussel.
RV Hannes Anaf (vooraan) met de brooddozen in Brussel.
Turnhouts schepen Hannes Anaf (sp.a) trok vrijdag samen met enkele partijgenoten naar de Vlaamse ministerraad.  Ze overhandigden lege brooddozen aan Liesbeth Homans, Vlaams minister van Armoedebestrijding. “Uit protest dat de kinderarmoede de voorbije jaren allesbehalve gedaald is.”

Het was Hannes Anaf zelf die het initiatief nam voor de actie. “Liesbeth Homans verkondigde enkele jaren geleden dat ze de kinderarmoede zou halveren. En dat we haar daar op het einde van de legislatuur op mochten afrekenen”, vertelt Hannes Anaf. “Welnu: de kinderarmoede is niet gehalveerd, maar integendeel gestegen.”

Kinderarmoede aanpakken

Anaf klopte samen met partijgenoten aan bij Liesbeth Homans aan met lege brooddozen die ze de voorbije week symbolisch hadden verzameld  in heel Vlaanderen. 

“Als nieuwe sp.a-generatie willen wij zo duidelijk maken dat de Vlaamse regering de kans heeft laten liggen om de kinderarmoede in Vlaanderen écht te halveren”, vervolgt Hannes Anaf. “De gebrekkige hervorming van de kinderbijslag is daar wellicht het schrijnendste voorbeeld van. Voor het eerst in de geschiedenis kreeg een Vlaamse regering zelf dé tool in handen om de kinderarmoedecijfers significant te doen dalen, maar die kans greep ze niet.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.