T100 organiseert politiek debat in Het Gevolg

Het stadhuis van Turnhout
Jef Van Nooten Het stadhuis van Turnhout
T100 organiseert vrijdagavond een politiek debat in Het Gevolg. De politieke partijen buigen zich in vier rondes over de thema’s Onderwijs, Werk, Wonen en Armoede.

De T100 is een nieuw Turnhouts platform voor interculturele verbinding en dialoog. Net zoals bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober, organiseert het platform ook nu een politiek debat. “We pakken het nu op dezelfde manier aan”, vertelt Karim Dibas, één van de initiatiefnemers. “Vorige week organiseerden we tafelgesprekken waarbij een diverse groep Kempenaars - onder leiding van thematische experten - vragen en voorstellen formuleerden. Die leggen we tijdens het debat op vrijdag 3 mei voor aan de politici.”

De politieke partijen buigen zich in vier rondes over de thema’s Onderwijs, Werk, Wonen en Armoede. “Maar de thema’s diversiteit en sociale uitsluiting sluipen daar natuurlijk overal doorheen”, aldus nog Dibas. “Onze doelstelling is tweeledig: enerzijds willen we mensen informeren en engageren, anderzijds willen we kwetsbare groepen in onze samenleving een politieke stem geven.”

Aan het eind van het debat is er ook ruimte voor vragen uit het publiek. Politici die hun komst al bevestigden zijn Jos D’Haese (PVDA), Hilde De Block (PVDA), Staf Pelckmans (Groen), Imade Annouri (Groen), Elhasbia Zayou (sp.a), Hannes Anaf (sp.a), Ward Kennes (CD&V), Jamila Hamddan Lachkar (CD&V), Bart Voordeckers (Open vld), Caroline Janssens (N-VA) en Kris Van Dyck (N-VA).

Het debat is gratis bij te wonen. De deuren van Het Gevolg openen om 19 uur.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.