Storybox speelt Turnhoutse troeven uit in unieke exporuimte

Storybox kan rekenen op veel belangstelling.
Ton Wiggenraad Storybox kan rekenen op veel belangstelling.
Storybox is een fysieke plaats in de Warandestraat, op een steenworp van de Grote Markt. In dit voormalige winkelpand werken striptekenaars en spelmakers samen en toveren ze de plaats om tot een bijzondere exporuimte. Het is het eerste onderdeel van een tweejarig project ‘Turnhout: Rock Paper Pencil’.

Turnhout wil op deze manier een inspirerende omgeving en een voedingsbodem voor jonge creatieve ondernemers zijn. De stad heeft immers een rijke geschiedenis op het vlak van strips, speelkaarten en bordspellen.  De opener van het project kreeg de naam ‘Verhalen van en voor Turnhoutenaars’. Journalist Jeroen Jansen, winnaar van de Bronzen Adhemar 2018, interviewde een aantal Turnhoutse winkeluitbaters die hun verhaal brachten als jarenlange handelaar binnen de stad. Jeroen Janssen bracht deze verhalen samen met Lies Van Gasse in beeld.

Bezoekers kunnen niet alleen werken bekijken maar krijgen de kans om mee hun verhaal te schrijven op de interactieve kaart van Turnhout. Een leuke anekdote, herinnering of een eerste kus? Al deze Turnhoutse verhalen kunnen op deze kaart geschreven worden. Zo kan je ook de meest leuke belevenissen van anderen in Turnhout mee beleven.

Storybox is elke zaterdag open tot en met 23 februari van 10 tot 18 uur in de Warandestraat 40.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.