Exclusief voor abonnees

Stijging aantal inwoners van niet-EU het grootst in Turnhout en het kleinst in Rijkevorsel

Illustratiebeeld.
Belga/HLN Illustratiebeeld.
Het percentage van het aantal inwoners in Vlaamse gemeenten van niet-Europese origine is de laatste dertig jaar fors toegenomen. Dat blijkt uit cijfers die De Tijd bekend heeft gemaakt naar aanleiding van de uitspraken van Walter De Donder – alias Kabouter Plop – die kandidaat is om voorzitter te worden van CD&V. In Turnhout valt de stijging op van 1,6 naar 17 procent.

Je hebt 24% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • johny daneels

  Ik wil die hier niet, ik voel mij hier niet meer thuis, in het land van mijn ouders en grootouders

 • Werner Dierckx

  Ik heb alvast videocamera gehangen. Bij ons ging de deur open in onze garage in de woning. Om te zien of er iets te rapen viel. Wat ook op valt is geregeld die busjes roemenen die volk wisselen en met een busje fietsen vertrekken. Werd reeds gezien. Op meerdere plaatsen . Eigenlijk niet meer te doen . Laten we Turnhout oproepen om te voorkomen dat het hier een tweede borgerocco wordt van oostblokkers . Je kan hier niet buiten komen of je waant je in het buitenland.

 • Herman Schaerlaekens

  En dan worden de talrijke Roemenen, Polen, .... nog niet meegeteld!

 • Danny Govaerts

  En dan is er nog geen rekening gehouden met de illegale van de Merodelei en andere plaatsen waar ene iets huurt of van OCMW heeft en er 10 personen verblijven. Ze hebben gewoonlijk niet veel plaats nodig tijdens de dag doen de matrassen dienst als zitplaats en s’nachts kan er veel volk samen liggen.

 • guy Van Deun

  De vorige Burgemeester had maar één doel om mensen van ander origine binnen te halen. Indien hij de 50.000 inwoners had kunnen halen was zijn inkomen drastisch gestegen.