Stad schrapt openingsfeest voor toeristisch seizoen: “Te slechte weersvoorspellingen”

Het stadhuis van Turnhout
Jef Van Nooten Het stadhuis van Turnhout
De stad Turnhout schrapt de opening van het toeristisch seizoen. De festiviteiten die zondag op de Jacobsmarkt zouden plaatsvinden, worden afgelast door de slechte weersverwachtingen.

“Het komende weekend wordt slecht weer voorspeld met buien die stormachtig kunnen zijn. De wind kan vrij krachtig worden met rukwinden tot 80 km/u. Het concept van een toeristische markt is in die omstandigheden niet verantwoord”, vertelt Els Baeten, schepen van Toerisme in Turnhout. “De tentjes kunnen dergelijke windstoten niet aan waardoor we een potentieel risicovolle situatie zouden creëren voor de bezoekers. Het is spijtig dat we ons toeristisch seizoen niet feestelijk op gang kunnen trekken zondag, maar dat verandert niets aan het mooie aanbod dat we in petto hebben voor de komende zomer. We gaan bekijken hoe we dat op andere manieren breed kunnen voorstellen.”

De activiteiten rond Erfgoeddag in de stedelijke musea zullen wel zoals gepland plaatsvinden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.