Stad kapt grote eik in Kasteeldreef

De eik in het midden moest worden gekapt.
Jef Van Nooten De eik in het midden moest worden gekapt.
Een gespecialiseerde firma trok vrijdagochtend naar de Kasteeldreef in Turnhout. Tegenover de ingang van de sporthal van Sint-Victor moest op advies van een boomdeskundige een grote eik gekapt worden. 

De boom is in heel slechte conditie en levert gevaar op voor passanten. “De bomen in de Kasteeldreef zijn oud, en na alle grote werken in de buurt vonden we het nodig om ze te laten onderzoeken”, zegt Marc Boogers, schepen van Wegen- en groenbeheer. 

“In de eik die gekapt wordt, zit veel zwaar dood hout en de schors onderaan de stam sterft af”, vervolgt schepen van Milieu Astrid Wittebolle. “We nemen geen enkel risico en laten de boom zelfs heel dringend kappen, hoe spijtig we dat ook vinden. De andere bomen in de dreef zijn wel nog goed, één ervan zal voor extra veiligheid wel wat worden ingekort. En tegen de volgende winter voorziet onze dienst Milieu & Groen compensatie voor de boom die nu gekapt wordt.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.