Sprekende vuilbak aan het stadhuis bedankt gebruikers

De sprekende vuilbak aan het stadhuis is een proefproject.
Peter Vanderveken De sprekende vuilbak aan het stadhuis is een proefproject.
Sinds kort staat er aan het stadhuis een sprekende vuilbak. Het gaat om een proefproject van het stadsbestuur dat eventueel voor evenementen gebruikt kan worden.

De vuilbak houdt van orde en netheid en laat de appreciatie voor het deponeren van vuilnis dan ook hoorbaar blijken. Zo weerklinkt er onder meer applaus of een ‘hallelujah’ wanneer iemand gebruik maakt van de vuilbak. De vuilbak heeft bovendien inwendig een systeem dat het vuil samendrukt, zodat er vijf keer meer in kan dan in een klassieke vuilbak. Ook is er een voorziening voor peuken.

“De vuilbak is ons gratis ter beschikking gesteld om hier uit te testen. Bij positieve evaluatie wordt hij ook in andere steden aangeboden voor evenementen”, zegt schepen Marc Boogers (Groen). “We kunnen zelf ook overwegen er te kopen voor evenementen. We testen dezer dagen een aantal andere types uit - die niet spreken - op diverse plaatsen in de stad. Een voorbeeld is vuilbakken met een kleine opening, zodat er geen grote zakken met vuil in kunnen. Bedoeling is er één type uit te kiezen dat op termijn het huidige type zal gaan vervangen.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • patrick stefens

    Daar hebben ze in Turnhout geld voor! Geef enkele asielzoekers of werklozen een vuilniszak en dat kost niets en ze krijgen er nog respect van de burgers voor!