Soudal-baas Vic Swerts bekroond met Gulden Spoor

Baron Vic Swerts erg blij met zijn Gulden Spoor.
Klaas De Scheirder Baron Vic Swerts erg blij met zijn Gulden Spoor.
Bekend Turnhouts ondernemer Baron Vic Swerts (79) heeft in Antwerpen op de Vlaamse feestdag de Gulden Spoor voor Economische Uitstraling ontvangen. Swerts maakte van Soudal een succesvolle multinational. Iedereen kent het bedrijf als producent van siliconen en lijm.

Vic Swerts volgt als winnaar van de Gulden Spoor andere illustere namen als Fernand Huts, Hans Bourlon, Gert Verhulst en Wouter Torfs op. An De Moor, voorzitter van de 11-daagse Vlaanderen Feest!, nam het begrip ‘verbondenheid’ in de mond tijdens haar lofzang op de laureaat. “Wij willen met Vlaanderen Feest! verbondenheid tot stand brengen. Dat ‘solderen’ zit ook in de naam Soudal. Vic Swerts verbindt mensen en zaken. Een selfmademan (hij begon met een atelier in Antwerpen in 1966, maar verhuisde na enkele jaren naar zijn geboortestreek, red.) die erin geslaagd is om wereldwijd filialen uit de grond te stampen én overeind te blijven waar andere ondernemingen dat niet konden. Hij steunt ook heel wat goede doelen.”

Soudal heeft zich gefocust op de bouw, de industrie en de retail. De hele groep telt nu 19 productielocaties op vijf continenten, verkoopkantoren in 44 landen en drieduizend werknemers.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.