Sociaal woonproject ARK legt eerste steen

Maria de la Cruz
Aan de Steenweg op Tielen is vrijdag de eerste steen gelegd van De Bosschen, een sociaal woonproject van de ARK waar ook twintig woningen voor mensen met een handicap van Den Leeuweric komen.

In Den Bosschen bouwt sociale huisvestingsmaatschappij momenteel 36 koopwoningen en 17 huurwoningen. Daarbij komen dan nog eens 16 studio's en vier appartementen van Den Leeuweric. Dat is een organisatie die onder meer woonopvang biedt aan mensen met een handicap. De combinatie van de sociale woonkavel en het begeleid wonen geeft een mooie mix aan het project. Bovendien is de ligging voor de toekomstige inwoners met een beperking ideaal door de nabijheid van het park en van werkgever Amival, een beschermde werkplaats waar verschillende toekomstige inwoners zullen werken. "We vrezen momenteel maar voor één ding, de subsidies. Toen we vijf jaar geleden met dit project gestart zijn, konden we op 900.000 euro subsidies rekenen. Nu dreigen die mogelijk weg te vallen en dan zullen we dat geld moeten lenen", vreest Gust Luyten van Den Leeuweric.


Nu de eerste steen gelegd is, zal er ongeveer een jaar gebouwd worden. De oplevering is voor de tweede helft van 2017 voorzien. Mensen die interesse hebben, kunnen altijd contact opnemen met De Ark of Den Leeuweric. (DVGT