Snoepwinkel op klaarlichte dag overvallen: zwangere uitbaatster bedreigd met wapen

De winkel werd overvallen op klaarlichte dag.
Peter Vanderveken De winkel werd overvallen op klaarlichte dag.
Drie jongemannen hebben donderdagnamiddag een overal gepleegd op de snoepwinkel Candy Factory op het Zegeplein. De drie mannen bedreigden de uitbaatster met een mes en een vuurwapen. Ze sloegen daarna op de vlucht met een fiets. De politie is een onderzoek gestart. 

De overval gebeurde iets voor 16 uur. “Drie jongemannen van vermoedelijk zo’n 18 jaar oud kwamen de winkel binnen op het moment dat de uitbaatster alleen in de zaak was”, zegt Rudy Remysen, woordvoerder van de politiezone Regio Turnhout. “Het ging om mannen van Afrikaanse origine. Ze bedreigden de uitbaatster van de winkel met een mes en een vuurwapen. Het is niet duidelijk of het een echt wapen was. Ze eisten de inhoud van de kassa, zowel het papieren geld als het kleingeld. Daarna zijn ze naar buiten gegaan, op een fiets gesprongen en weggereden in de richting van de Begijnenstraat. We hebben nog een zoekactie gehouden in de buurt, maar dat heeft voorlopig niets opgeleverd.”

Net zwanger

De politie heeft ondertussen ook een buurtonderzoek gehouden en hoopt met camerabeelden van winkels of zaken die op de vluchtroute van de daders liggen meer info te kunnen vergaren. “De overval heeft amper enkele seconden geduurd. We zijn er zelf ook verbaasd over dat deze feiten op klaarlichte dag gebeuren net op een moment dat het vrij druk is in het centrum. Het slachtoffer, dat nog maar net zwanger was, was erg onder de indruk en is opgevangen door onze diensten.” 
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • patrrik versys

  tja, Turnhout kan met de grote steden concurreren als het op drugs en diefstallen aan komt

 • José Gonzales

  Camera’s waar zijn ze in de straat er is nog veel werk eigenlijk op elke hoek zou er een camera moeten staan als er geen politie op straat is te zien zeker in deze buurt. Nauwelijks politie

 • Filip Van Bouwel

  Criminele vreemdelingen buiten! Weg met wereldvreemde rechters die geen straffen meer durven uitspreken voor criminele vreemdelingen. Iedereen weet op wie te stemmen in 2024!

 • Danielle Huybreghts

  Turnhout was vroeger een leuke stad. Ik ben er geboren en getogen... Mooie winkels, gezellig rond de grote markt... Nu kom ik er nog 1 keer per jaar.... Kapotte Merodelei..Lege Gasthuisstraat , kapotte sfeer en over veiligheid zullen we maar zwijgen... Iedereen klaagt en is het er beu.. De eigendommen verliezen dagelijks aan waarde.. De handelspanden geraken niet meer verhuurd... Het verkeer zit er compleet vast... Hoe maak je een leuke stad kapot? Spijtig en zeer triest.....

 • walter dierckx

  Turnhout is turnhout niet meer een krantenwinkel een snoepwinkel tot zelfs wandelaars en schoolkinderen worden lastig gevallen of overvallen. Vroeger zag je veel meer politie in en rond de stad rond rijden. En men moet veel strengere straffen en ben je van buitenlandse afkomst een enkel ticket retour het zal dan wel veranderen. Onze burgemeester moet zorgen dat de turnhoutenaar zich terug veilig voelt en eigen stad.