Ruwbouw nog niet af, maar schouwburg is zondag wel al open

De werken aan het provinciale cultuurhuis zijn in volle gang.
Maria De La Cruz De werken aan het provinciale cultuurhuis zijn in volle gang.
De werken aan de schouwburg van De Warande zitten nog in de ruwbouwfase, maar dat houdt de provincie niet tegen om bezoekers tijdens Open Wervendag toch al een blik te gunnen. Op de werf van het cultuurhuis worden morgen meer dan 1.000 kijklustigen verwacht.

De ruwbouw van het servicegebouw naast de schouwburg aan de zijde van de Wezenstraat is volledig afgewerkt. De voormalige toneeltoren werd afgebroken en de metalen constructie voor de nieuwe toren is intussen geplaatst. En verder is de schouwburg volledig ontmanteld. Tijdens de volgende fases volgen ramen, deuren en interieur. "Alles zit op schema en we kunnen zoals gepland op 15 september 2018 de nieuwe schouwburg openen", bevestigt gedeputeerde Peter Bellens. "Eigenlijk is voorzien dat volgend jaar in april de werken klaar zullen zijn zodat ze eerst nog de nodige try-outs kunnen doen."


Hoe vlot de werken precies vorderen, krijgen bezoekers van Open Wervendag zondag te zien. Wie het gebouw binnenkomt via de toegangsvleugels naast de schouwburg zal meteen merken dat de tapijten weggehaald zijn. Die worden aan het einde weer geïnstalleerd, alleen is nog niet duidelijk in welke kleur. In de eigenlijke zaal zijn ook de stoelen volledig weggehaald en de toneeltoren is momenteel een stalen constructie. "Het lijkt misschien nog niet groter, maar er zal meer ruimte komen voor een breder en langer podium en met meer zitplaatsen. We gaan van 747 naar 804 stoelen", weet directeur Staf Pelckmans van De Warande.


De werf is open van 10 u tot 17 u. Ingang via de Wezenstraat.