Rotonde aan ‘Tet van Turnhout’ hele week afgesloten

De rotonde aan de 'Tet van Turnhout'.
Jef Van Nooten De rotonde aan de 'Tet van Turnhout'.
Automobilisten moeten nog de hele week rekening houden met verkeershinder aan de ‘Tet van Turnhout’. Een aannemer voert vijf dagen lang werken uit aan de rotonde bij de Theobalduskapel.

Ook in augustus werden werken uitgevoerd aan de rotonde van de Tet van Turnhout. Die werken – er werden tijdelijke verkeerslichten geplaatst - veroorzaakten ellenlange files. De Patersstraat slibde toen volledig dicht. Bij deze nieuwe werken van Aquafin is daarom een omleiding voorzien.

Het enige verkeer dat mogelijk is over de rotonde is het verkeer dart vanuit de Steenweg op Oosthoven komt. Dat kan via de rotonde naar de Koningin Elisabethlei rijden, om van daaruit via de Oude Vaartstraat en Begijnenstraat naar het centrum van de stad te rijden.

Wie vanuit de Patersstraat komt, kan niet verder dan de Koning Albertstraat. Om aan de Ring te geraken, rijd je om via Koning Albertstraat, Oude Vaartstraat, Koningin Elisabethlei en Kastelein.

De voetgangerszone in de Baron du Fourstraat wordt tijdelijk opengesteld voor verkeer, zodat auto’s op de Grote Markt via die straat richting Ring kunnen rijden, en niet de Patersstraat in moeten om nadien de omleiding te volgen.

Fietsers en voetgangers kunnen wel over de rotonde passeren.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Danny Govaerts

    Daar gaat het circulatie plan van het stadsbestuur al . Het stond in de sterren geschreven .. een stad met een verkeersstroom van in de stad . Kan nooit goed gaan met 3 binnen komende banen en 1 uitgaande smalle straat.

  • walter dierckx

    We zijn het als turnhoutenaars toch al gewoon aan het worden van om te rijden want onze mobiliteitsdienst maak er de laatste tijd een sport van om van punt A naar B te rijden om uw gereden kilometers minstens te verdubbelen wat volgens de meerderheid de leefbaarheid en het milieu in je buurt ten goede komt. Dus een weekje omleiding aan de tet kan daar ook nog wel bij.