Exclusief voor abonnees

Patiënt probeert spoedarts te vermoorden: “Rambo-mes kwam in slow motion dichter bij mijn hart”

Spoedarts Rogier van Dokkum na afloop van het proces in overleg met zijn advocaat.
Jef Van Nooten Spoedarts Rogier van Dokkum na afloop van het proces in overleg met zijn advocaat.
Een spoedarts van AZ Turnhout heeft een medische interventie in de Graatakker bijna met zijn leven bekocht. Een twintiger belde de hulpdiensten omdat hij een epilepsieaanval zou hebben. In werkelijkheid had hij een plan uitgedokterd om de spoedarts aan te vallen met een groot Rambo-mes. “Ik greep zijn pols. Maar het mes kwam in slow motion dichter bij mijn hart. Net als in de film”, getuigt spoedarts Rogier van Dokkum.

De moordpoging dateert van 20 augustus. De hulpdiensten kregen om 1.30 uur ’s morgens een oproep van de 28-jarige P.S. uit de Graatakker in Turnhout. “Een epilepsieaanval”, klonk het.

MUG-arts Rogier van Dokkum van AZ Turnhout was als eerste ter plaatse. “Er zijn veel probleemgevallen in Turnhout waarbij we op onze hoede moeten zijn. Maar nu was er niks dat ons deed vermoeden dat er iets zou kunnen gebeuren. Het was wel vreemd dat de lichten uit waren toen we toe kwamen”, getuigt de spoedarts.

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lotte Mertens

  De straffen voor zulke onverlaten zijn vééél te licht en zij weten het maar al te goed.

 • Steven van Sas

  De gevangenis is de enige juiste plaats nu voor die kerel. Veel kans zal ie er met begeleiding vanaf komen of zo

 • Dirk Van Nuffel

  10 jaar gevraagd en op 3 jaar terug buiten.Had hij hetzelfde geprobeerd bij een rechter of openbare aanklager was de eis een veelvoud geweest.Die mensen bij justitie zijn zo vol van zichzelf met en hun hoogmoedswaan hebben ze geen enkel realiteitsbesef meer.

 • patrrik versys

  Er zijn nogal wat mafketels; wie heeft daar nu wat aan?

 • Paul Philippaerts

  De samenleving zal andere regels moeten invoeren dan de code napoleon. De universele verklaring voor de rechten van de misdadigers moet herzien worden. Die wetten zijn totaal niet meer aangepast aan deze tijd met multiculture "samenleving" iedereen woont op elkaars kop, huizen moeten korter op elkaar om natuur te behouden. Sommige plaatsen zijn volledig volgebouwd. Politiekers dromen van zoveel mogelijk inwoners. Dat brengt op. Ze ze leveren de bouwpromotoren alle faciliteiten.