Parkeren via sms kost al hele maand te veel

Wie zijn auto in het stadshart van Turnhout parkeert en betaalt via sms-parkeren heeft de voorbije weken te veel betaald. Het sms-parkeren hield geen rekening met de recentste verlaging van de parkeertarieven.

De stad Turnhout besliste eind 2014 om de parkeertarieven licht te verlagen. Zo betaalde je voordien 5 euro om twee uur in één van de centrumstraten rond de Grote Markt te parkeren. Sinds het nieuwe tariefsysteem dat op 1 maart van kracht werd, is dat met 50 cent verlaagd. "Normaal gezien moet je 4,50 euro betalen om je auto twee uur in de duurste zone te parkeren", zegt inwoner Dre Wolput. "Woensdag parkeerde ik mijn auto in de Warandestraat. Ik betaalde via sms-parkeren. Toen twee uur later mijn parkeertijd was verstreken, bleek dat het me 5 euro had gekost."


Het stadsbestuur wil het probleem zo snel mogelijk oplossen. "Bij Mobile-For (het bedrijf dat het sms-parkeren verzorgt, nvdr) zijn inderdaad enkele tarieven nog niet aangepast. Dit is een gevolg van een miscommunicatie tussen Apcoa en Mobile-For. Deze tarieven worden zo spoedig mogelijk aangepast", zegt schepen voor Mobiliteit Marc Boogers (Groen). (JVN)