Ook handelaars Gasthuisstraat misnoegd over locatie WK-scherm

De beslissing van het stadsbestuur om het WK-scherm naar het Warandeplein te verhuizen, stoot niet alleen op protest van de horeca op de Grote Markt. Ook de handelaars van de Gasthuisstraat stellen zich vragen bij de beslissing.


De handelaarsvereniging van de Gasthuisstraat is naar eigen zeggen ongerust over de beslissing. "De drukstbezochte wedstrijden zullen veelal tijdens de middaguren gespeeld worden en dus extra volk naar het centrum lokken, nog tijdens de openingsuren van de winkels. Het spreekt voor zich dat de bezoekers zich door de centrumstraten naar de Grote Markt begeven en daarbij de winkels passeren voor of na de wedstrijden. Dat zou commercieel interessant zijn", zegt Willy Van Geirt, voorzitter van de handelaarsvereniging. "Als deze stroom naar het Warandeplein wordt verschoven en de bezoekers ook daar van de aanwezige parking zullen gebruik maken, zou een groot deel van dit potentiële voordeel voor alle winkelstraten in de binnenstad kunnen verdwijnen."


De handelaars wijzen er ook op dat ze een zogenaamde promotaks betalen. In ruil hopen ze op een maximale medewerking van het stadsbestuur. "Net als de horeca dringen wij aan op het herzien van deze beslissing en overleg met alle belanghebbenden", aldus Van Geirt. (JVN)