Nieuw vanaf volgend schooljaar: Sport- en Handelsschool start met optie tennis

Archieffoto van het SHT-schoolgebouw, toen de SHT nog de afkorting was van Stedelijke Handelsschool
Ton Wiggenraad Archieffoto van het SHT-schoolgebouw, toen de SHT nog de afkorting was van Stedelijke Handelsschool
De Sport- en Handelsschool (SHT) in Turnhout biedt vanaf volgend schooljaar ook de optie tennis aan in haar sportafdeling. De school gaat daarvoor samenwerken met Top Tennis Team. SHT wil daarmee verder uitgroeien tot dé sportschool in de regio.

Voetbal behoort er al enkele jaren tot de mogelijkheden, maar vanaf het schooljaar 2019-2020 kunnen leerlingen van de Sport- en Handelsschool langs de Parklaan in Turnhout (de vroegere Stedelijke Handelsschool) ook kiezen voor de optie tennis. De school slaat daarvoor de handen in elkaar met de tennisacademie Top Tennis Team. 

“Deze nieuwe opleiding versterkt onze ambitie om verder te groeien als sportschool binnen onze regio”, vertelt Danny Gladinez, directeur van de Sport- en Handelsschool. “Onze leerlingen kunnen genieten van de professionele infrastructuur en omkadering die Top Tennis Team aanreikt.”

Alleen eerste leerjaar

Net zoals dat eerder het geval was met de optie voetbal, zal ook tennis geleidelijk aan worden opgenomen in het aanbod van SHT. “In eerste instantie wordt de optie enkel gegeven in het eerste leerjaar van de eerste graad ASO en TSO binnen de sportrichting met als optie 2 uur tennis per week. Op langere termijn wordt het traject verder uitgebreid naar de tweede en derde graad”, vervolgt directeur Danny Gladinez.

Niet alleen de Sport- en Handelsschool wil de vruchten plukken van de samenwerking. Ook het Top Tennis Team beschouwt de samenwerking als een volgende stap in de verdere uitbouw van de tennisacademie. “Met onze organisatie wensen we jonge talenten op een betaalbare, realistische en aangename manier de mogelijkheid te geven om uit te groeien tot nationale of internationale tennissers”, vertelt Tom Baten van Top Tennis Team.

Toptennis

De samenwerking met de Sport- en Handelsschool Turnhout geeft jonge spelers de kans om topsport met secundair onderwijs te combineren. “Het is voor spelers vaak moeilijk om een goede balans te vinden tussen toptennis en onderwijs. De samenwerking met Sport- en Handelsschool Turnhout biedt voor beide partijen mooie kansen. Onze spelers kunnen sport en onderwijs op een kwalitatieve manier combineren en leerlingen van de nieuwe richting kunnen kennismaken met toptennis”, aldus nog Tom Baten.

Hardcourt en gravel

De leerlingen van de nieuwe opleiding zullen voor de tennislessen uitwijken naar het nabijgelegen TTV aan de Steenweg op Diest, waar Top Tennis Team zijn uitvalsbasis heeft. “Door de tennisopleiding op TTV aan te bieden kan er zowel indoor op hardcourt als outdoor op gravel worden getraind. Gediplomeerde trainers van Top Tennis Team en de vakgroep LO van de Sport- en Handelsschool nemen het tennisonderricht voor hun rekening. Na de schooluren biedt Top Tennis Team ook extra trainingsuren aan binnen hun academie.”

Wie meer informatie wil over de nieuwe opleiding van SHT kan zaterdag van 13 uur tot 18 uur terecht op de open dag van de school.

SHT-directeur Danny Gladinez.
Ton Wiggenraad SHT-directeur Danny Gladinez.
Tom Baten van Top Tennis Team.
Ton Wiggenraad Tom Baten van Top Tennis Team.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.