Na twee jaar terug van weggeweest: Albert Heijn opent winkel in Turnova

De klanten stonden al voor openingstijd te wachten om binnen te gaan.
Peter Vanderveken De klanten stonden al voor openingstijd te wachten om binnen te gaan.
Twee jaar hebben de inwoners van Turnhout er op moeten wachten, maar nu is het eindelijk zover. De stad heeft weer een Albert Heijn. De supermarkt van 1.300 vierkante meter opende woensdagochtend in Turnova. “We hebben hier nog meer verse producten dan andere Albert Heijnwinkels.”

Tot 2017 konden inwoners van Turnhout terecht in de Albert Heijn aan de Steenweg op Gierle. Die winkel trok enorm veel volk, maar moest verkocht worden om de fusie van Ahold Delhaize te laten doorgaan. Sindsdien moesten klanten uitwijken naar Albert Heijns in andere gemeentes, maar sinds woensdagochtend kunnen ze hun winkelkar terug in eigen stad vullen. Om 11 uur opende Albert Heijn de deuren in Turnova, op een steenworp van de Grote Markt. “Niet alleen wijzelf zijn blij dat we terug in Turnhout zijn, ook onze klanten stonden te trappelen om naar hier te komen”, zegt Ann Maes van Albert Heijn. “Het is een toplocatie in het centrum van de stad.”

Met de fiets

Albert Heijn verwacht dat veel mensen te voet of met de fiets naar de nieuwe supermarkt zullen komen. “Ons winkelgedrag is veranderd. Tien à vijftien jaar geleden reden we één keer per week naar de supermarkt om onze auto vol te laden. Nu gaan we een paar keer per week om kleinere boodschappen te doen. Dat kan perfect met de fiets. Wie toch met de auto komt, kan in de Turnova-parking parkeren. Wie voor 15 euro koopt in de winkel, krijgt een gratis ticketje. Aan dat bedrag ben je snel als je met de wagen komt voor grotere boodschappen.”

Franchisenemers Jan en Wim Peeters.
Jef Van Nooten Franchisenemers Jan en Wim Peeters.

De nieuwe Albert Heijn is 1.300 vierkante meter groot en stelt zo’n 40 mensen te werk. De supermarkt bevindt zich in het midden van het Turnova-project. Vanaf de Grote Markt geraak je er voorlopig nog niet. Klanten moeten nog een ommetje maken via de Otterstraat. “Maar we verwachten niet dat dit klanten zal afschrikken. Net omdat zoveel mensen echt aan het aftellen waren totdat we open zouden gaan.”

Trekker

Ook het feit dat Albert Heijn voorlopig de enige winkel is in het Turnova-project schrikt uitbater Jan Peeters niet af. “Wij zijn de trekker van het project. Andere winkels zullen volgen, en we zullen die collega’s met open armen verwelkomen in Turnova”, zegt Jan Peeters. “Destijds geloofden we als Peeters-Govers al in dit project. Dat we nu openen als Albert Heijn is nog een extra meerwaarde voor deze supermarkt.”

De supermarkt in Turnova is een middelgrote winkel naar Albert Heijn-normen. Hij verschilt van andere AH-filialen door een extra groot aanbod aan verse producten. Om plastic zoveel mogelijk te weren, wordt in de groente- en fruitafdeling gewerkt met ‘dry misting’. “We spuiten voortdurend neveldeeltjes om groenten en fruit koeler te houden. Dan blijven ze langer vers.”

De nieuwe Albert Heijn is elke dag open. Op maandag van 12 uur tot 20 uur, van dinsdag tot zaterdag van 8 uur tot 20 uur, en op zon- en feestdagen van 8 uur tot 12 uur.

Het personeel van Albert Heijn op de openingsreceptie.
Peter Vanderveken Het personeel van Albert Heijn op de openingsreceptie.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • karel daneeels

  waarom moest die andere winkel dan dicht antwoord op vraag van peeters goovers omdat zij een optie hadden genomen op een winkel in turnova en vroegere winkel in gierle ook een albert hein geworden is ga wel naar breebos daar vindt ge binnenkort een hoop winkels bij elkaar

 • Annemie Debondt

  OOk ik heb aanmerkingen. De winkel karretjes moeten in de winkel blijven... en dan mag je met je boodschappen gaan sleuren naar je fiets of auto. Mikken jullie dan echt op klanten die elke dag een kleinigheidje komen kopen? Zelfs met een half volle winkelwagen zijn die boodschappen voor mij te zwaar om ze naar mijn fiets te dragen . Voor mij blijft dus Carrefour! al is ah bijna naast mijn deur!

 • Patrick Loon

  Mijn mopke werkt er ook sinds vandaag en ze was zenuwachtig. Maar wat een mooie winkel, heel veel succes ermee!

 • jan van dijck

  Daar zit ik ook ergens tussen , ja watte druk daar vandaag. Ik ben zeer tevreden met de nieuwe Albert Heijn in onze stad Turnhout , een aanrader voor iedereen en het is een grote nette winkel. Al heb ik ook wel wat aanmerkingen , iets wat nog beter kan ! Ik vind dat ze aan de kassa's van ver aan moeten kunnen aangeven of je cash kunt betalen of alleen met de kaart !! Want nu vandaag heb ik een kwartier staat aan te schuiven aan de kassa en zag ik pas als ik aan de kassa was dat er alleen met de

 • Mike Van Gorp

  Succes!