Muziekacademie en Rock Paper Pencil organiseren eerste Turnhoutse Schrijfnacht

De deelnemers konden wel wat koffie gebruiken.
Ton Wiggenraad De deelnemers konden wel wat koffie gebruiken.
In de nacht van zaterdag op zondag vond in Turnhout voor de eerste keer een Schrijfnacht plaats. De resultaten van het schrijfwerk zijn te bewonderen op 22 en 23 februari.

Het initiatief verbindt de nieuwe schrijfopleiding van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans met het tweejarige project Rock Paper Pencil - dat kansen creëert voor creatieve ondernemers uit de strip- en spelwereld. Van acht uur ‘s avonds tot zeven uur ‘s morgens hielden leerkracht Dieter Brusselaers en zijn leerlingen een heuse schrijfmarathon in de interactieve exporuimte van Rock Paper Pencil in de Warandestraat.

“De resultaten van het schrijfwerk zijn te bewonderen op vrijdagavond 22 februari, wanneer ze tijdens een feestelijke receptie worden voorgesteld aan het publiek”, zegt schepen van Kunstonderwijs Marc Boogers (Groen). “Ook op zaterdag 23 februari, de Dag van het Deeltijds Kunstonderwijs, kunnen bezoekers het werk van de leerlingen lezen als onderdeel van de tentoonstelling ‘Verhalen van en voor Turnhoutenaars’. Nieuwsgierigen zijn dan welkom van 10 tot 18 uur om de laatste dag van die expositie mee te maken.”

De opleiding tot schrijver aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Turnhout is nieuw sinds september van dit schooljaar. Leerlingen vanaf vijftien jaar kunnen zich inschrijven voor de driejarige opleiding. Ze krijgen drie uur per week les.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.