Marktkramers verhuizen naar Warandeplein

De zaterdagmarkt in Turnhout staat vanaf vandaag vier weekends lang op het Warandeplein. Een verhuis is nodig omdat de Grote Markt wordt ingepalmd door het Wintersalon. Voorheen verhuisden de marktkramers dan naar parking Stadspark, maar dit keer blijven ze voor het eerst in het centrum.


"De locatie aan het Warandeplein heeft enkele voordelen. De zaterdagmarkt blijft in het centrum, waardoor bezoekers van de markt hun boodschappen kunnen combineren met kerstshoppen in de winkelstraten. Bovendien is het Warandeplein vlot bereikbaar", verduidelijkt schepen van Markten Francis Stijnen (CD&V).


De marktkramers komen bovenop de ondergrondse parking te staan. Parkinguitbater Indigo geeft kortingtickets van 2 euro aan de marktkramers. Die kunnen ze op hun beurt uitdelen aan de klanten. "Zo kunnen bezoekers het eerste uur gratis parkeren in centrumparking de Warande", aldus nog Francis Stijnen. "De marktkramers organiseren in deze eindejaarsperiode ook een speciale eindejaarsactie: per aankoopschijf van vijf euro krijgen de klanten een wedstrijdformulier waarmee ze kans maken op mooie prijzen." De zaterdagmarkt verhuist in totaal vier weken naar de Warande: 9, 16, 23 en 30 december. (JVN)