Manneken Pis verkleed als ‘Turnhoutse joker’

Stad Turnhout trekt Manneken Pis een jokerkostuum aan.
Baert Marc Stad Turnhout trekt Manneken Pis een jokerkostuum aan.
Manneken Pis in Brussel heeft woensdagmiddag een Turnhouts ‘jasje’ aangekregen. Om de 50ste verjaardag van het Nationaal Museum van de Speelkaart te vieren, werd Manneken Pis omgetoverd tot een joker.

Het Museum van de Speelkaart pakte de verkleedpartij van de toeristische trekpleister groots aan. Een grote Turnhoutse delagatie trok met de trein naar Brussel om het jokerkostuum in te huldigen. “Manneken Pis symboliseert het spottende, ‘zwanzende’, karakter van de stad Brussel. In de 15de eeuw speelde hij een belangrijke rol in de drinkwatervoorziening van de stad. De garderobe van Manneken Pis omvat meer dan 1.000 kostuums die bewaard worden in het museum in de Brusselse Eikstraat. Het gloednieuwe jokerkostuum is gemaakt door couturenaaister Nora Smets”, klink het.

De Turnhoutse delegatie trok in stoet ban het Brusselse stadhuis naar Manneken Pis. De Kaartreuzen van Turnhout gingen voorop. Na de inhuldiging werd een vat Schuppenboer van Het Nest aangesloten en gedronken.

De Kaartreuzen trokken de stoet naar Manneken Pis op gang.
Baert Marc De Kaartreuzen trokken de stoet naar Manneken Pis op gang.
Burgemeester Paul Van Miert bij de inhuldiging van het jokerkostuum.
Baert Marc Burgemeester Paul Van Miert bij de inhuldiging van het jokerkostuum.
De stoet richting Manneken Pis.
Baert Marc De stoet richting Manneken Pis.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.