Man (39) crasht met Porsche en vlucht later uit ziekenhuis

De verhakkelde Porsche Panamera.
Vanderveken De verhakkelde Porsche Panamera.
Een 39-jarige Nederlander is vrijdagnacht omstreeks 2 uur met een geleasede Porsche Panamera zwaar gecrasht tegen een gevel in Merksplas. Dat gebeurde na een achtervolging die was gestart op de Parklaan in Turnhout. De bestuurder nam nog voor zijn verhoor de benen uit het ziekenhuis en was gisteren nog spoorloos.

Het was vrijdagnacht rond 2 uur toen een patrouille van de politiezone Regio Turnhout op de Parklaan een Porsche Panamera, met een nieuwwaarde van al snel meer dan 90.000 euro, door het rood zag rijden. Het voertuig reed de Turnhoutse Ring op. De bestuurder zwalpte over de rijbaan. "Toen de wagen aan het kruispunt met de Steenweg op Antwerpen stilstond, stond hij voorgesorteerd om linksaf te slaan richting Vosselaar", zegt Rudy Remijsen van de politie Regio Turnhout. "Plots gaf de bestuurder plankgas en reed opnieuw door het rood. Hij besloot bovendien om niet linksaf te slaan, maar rechtdoor de Nassaulaan op te rijden. Net voorbij de brug had de bestuurder bijna een aanrijding met een ander voertuig."

De gevel van het huis aan de Leopoldstraat, naast de bloemenhandel, is dichtgemaakt met houten platen.
Vanderveken De gevel van het huis aan de Leopoldstraat, naast de bloemenhandel, is dichtgemaakt met houten platen.

200 per uur

De bestuurder van de Porsche zette zijn weg verder via de Steenweg op Merksplas. Hij haalde snelheden van meer dan 200 kilometer per uur. "Onze mensen hielden hem in het vizier, maar ze bleven wel op een afstand om zichzelf niet in gevaar te brengen. Toen ze aan de rotonde in Merksplas kwamen, bleek de Porsche zich in de gevel van een woning te hebben geboord." Het gaat om een leegstaande woning in de Leopoldstraat, naast bloemenhandel 'Den Bloeme Winkel'.


De bestuurder is na het ongeval zelf uit de wagen gekropen en is lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis. Daar was hij alweer verdwenen vooraleer de politie hem kon verhoren. "Op zich kan dat, want hij was niet gearresteerd", zegt Els Delafaillie van de politiezone Noorderkempen. Die politiezone zal de vaststellingen doen van het ongeval zelf.


Tot gisteren was de Nederlandse bestuurder, van wie de identiteit wel gekend is, nog niet verhoord. (VTT)