Leerlingen planten boompjes voor stadsbos van 4 hectare

De eerste bomen van het stadsbos in Turnhout werden woensdagochtend geplant.
Peter Vanderveken De eerste bomen van het stadsbos in Turnhout werden woensdagochtend geplant.
Aan de Oude Beersebaan in Turnhout is woensdagochtend het startschot gegeven voor het aanplanten van een stadsbos. In totaal zullen 10.000 bomen geplant worden.

“Er verdwijnt dagelijks bos in onze provincie, terwijl bossen essentieel zijn voor onze biodiversiteit, gezondheid en om de klimaatverandering tegen te gaan. Daarom engageert de provincie zich om 30 hectare bos te planten in 3 jaar tijd”, zegt Jan De Haes (N-VA) gedeputeerde bevoegd voor Milieu en Natuur.

Leerlingen van GO Kameleon hebben woensdag de eerste boompjes geplant. Op zaterdag 7 en zondag 8 december gaat de actie verder. Op zondag 8 december krijgt het brede publiek de kans om aan te planten. Verscheidene jeugdbewegingen zullen dan de handen mee uit de mouwen steken.

De eerste bomen van het stadsbos in Turnhout werden woensdagochtend geplant.
Peter Vanderveken De eerste bomen van het stadsbos in Turnhout werden woensdagochtend geplant.
De eerste bomen van het stadsbos in Turnhout werden woensdagochtend geplant
Peter Vanderveken De eerste bomen van het stadsbos in Turnhout werden woensdagochtend geplant1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Danny Govaerts

    En dan te weten dat iemand vorig jaar 200 meter verder een volledig bos heeft omgezaagd. Zo blijven ze bezig . De gemeenschap plant aan en de privé gaat met de opbrengst lopen. Van goed bosbeheer hebben ze hier nog geen koek gegeten.