Leerlingen Heilig Graf tonen uitvindingen op beurs

Marthe Ketelslegers-Op de Beeck toont haar uitvinding.
Peter Vanderveken Marthe Ketelslegers-Op de Beeck toont haar uitvinding.
De eerstejaars STEM en Latijn van het Heilig Graf in Turnhout hebben vrijdagnamiddag een uitvindersbeurs georganiseerd. Ze stelden er onder meer een ‘Rollator De Luxe’ voor, een meegroei-kapstok of een fietsrek voor fietsen met fietstassen. 

µ“Aan deze beurs ging een heel leer- en verwerkingsproces vooraf. Tijdens de vakken STEM en Nederlands presenteerden de leerlingen hun favoriete uitvinder. Nadien werkten zij een trimester lang rond hun eigen uitvinding”, vertelt medeorganisator Jo De Locht. “Met het vak techniek losten zij een zelfgekozen probleem op door een voorwerp te verbeteren of een nieuw voorwerp uit te vinden. Zij creëerden een portfolio en maakten een folder om hun ontwerp te promoten bij het publiek. Voor het vak plastische opvoeding koppelden zij hun uitvinding aan een kunststroom, meer bepaald Pop Art. De leerlingen moesten met typische klanknabootsingen het ‘geluid’ dat hun uitvinding maakt, verbeelden.”

De uitvindersbeurs lokte veel volk.
Peter Vanderveken De uitvindersbeurs lokte veel volk.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • DIRK VAN BRUSSEL

    prachtig !!!