Kruispunt verdwijnt voor grasplein: buurtbewoners vallen uit de lucht

Het kruispunt van de Jozef Simonslaan met de Meibloemstraat verandert in een groenzone.
Jef Van Nooten Het kruispunt van de Jozef Simonslaan met de Meibloemstraat verandert in een groenzone.
In de Jozef Simonslaan in Turnhout verdwijnt een stuk weg om er een plein aan te leggen. Het kruispunt met de Meibloemstraat werd opgebroken om plaats te maken voor gras en zitbanken. “Op termijn komen er mogelijk ook speeltoestellen”, zegt schepen Marc Boogers. De buurt werd verrast door de werken.

De beslissing om het pleintje dat er was uit te breiden, werd genomen toen kleuterschool De Paddenstoel de deuren sloot om plaats te maken voor een verkaveling. De uitbreiding van het driehoekig pleintje wordt gerealiseerd door ook een groenzone te maken van het kruispunt Jozef Simonslaan – Meibloemstraat. “De werken zijn volop bezig”, zegt schepen voor Openbare Werken Marc Boogers. “In eerste instantie komt er gras met zitbanken, op langere termijn worden er mogelijk ook speeltoestellen geplaatst. Voor de mobiliteit verandert er niet veel. De weg die wel open blijft – aan de andere kant van het pleintje - is tweerichtingsverkeer dus iedereen geraakt op zijn bestemming.”

Borduur

De buurtbewoners werden verrast door de start van de werken. Zij vielen uit de lucht en vrezen dat er mogelijk ongevallen zullen gebeuren door de nieuwe situatie. “Bestuurders zijn het gewend om daar rechts te kunnen indraaien. Nu stoten ze plots op een borduur. De buurt werd niet op de hoogte gebracht van de werken", vertelt een buurtbewoonster.

Bewonersbrief

Schepen Marc Boogers heeft de communicatiedienst van de stad gevraagd zo snel mogelijk een bewonersbrief met informatie te bezorgen. “De plannen voor de uitbreiding van het pleintje zijn wel aangehaald tijdens een bewonersvergadering rond de nieuwe verkaveling, maar dat is intussen al enkele jaren geleden.”

Het kruispunt van de Jozef Simonslaan met de Meibloemstraat verandert in een groenzone.
Jef Van Nooten Het kruispunt van de Jozef Simonslaan met de Meibloemstraat verandert in een groenzone.