Koffiekoeken eten voor het goede doel

De crèmekoeken gaan als zoete broodjes over de toonbank. Lien Sels houdt de vraag nauwelijks bij.
Ton Wiggenraad De crèmekoeken gaan als zoete broodjes over de toonbank. Lien Sels houdt de vraag nauwelijks bij.

Lien Sels en Babeau Dufraing, leerlingen van het zesde middelbaar, spelen deze week deejay voor hun medeleerlingen van het Sint-Jozefcollege in Turnhout. Zij kunnen tijdens de middagspeeltijd voor 1 euro een liedje aanvragen bij Lien en Babeau. In de binnentuin van de school verkopen Lien en Babeau ook koffiekoeken en ijsjes.


Met de actie 'Music for Light' proberen de meisjes in samenwerking met de raad voor verdraagzaamheid zo veel mogelijk geld in te zamelen voor 'Licht voor de Wereld', een organisatie die blindheid bestrijdt in Afrika. Vorig jaar reisden de twee leerlingen en leerkracht Kurt Schuerbier met 'Licht voor de Wereld' mee naar Tanzania.

Inleefreis

"Tijdens de inleefreis leerden de deelnemers de situatie van blinde en slechtziende kinderen kennen in het Oost-Afrikaanse land", klinkt het in de school. "In een school voor blinde en slechtziende leerlingen hebben ze de handen uit de mouwen gestoken om een speelveld te bouwen. Ook hun bezoek aan het CCBRT- ziekenhuis dat de grootste oogafdeling van het land heeft, zal hen nog lang bijblijven." (JVN)