Kleuterschool en drie parken gesloten door stormweer

Het Stadspark in Turnhout
Vanderveken Het Stadspark in Turnhout
Verscheidene parken in Turnhout blijven zondag en maandag afgesloten door het verwachte stormweer. Door de maatregel blijft maandag ook de kleuterschool in het Stadspark gesloten.

De storm Ciara zal vanaf zondag voor hevige rukwinden zorgen. Het stadsbestuur van Turnhout besliste daarom om verscheidene parken gesloten te houden. Dat heeft ook gevolgen voor de stedelijke kleuterschool Stadspark. “We hebben beslist om zowel het Stadspark, domein de Frac als het Raadsherenpark te sluiten wegens het aangekondigde stormweer”, zegt schepen Marc Boogers (Groen).

Tot maandag 16 uur

De parken worden vanaf zaterdagavond 18 uur volledig afgesloten. De maatregel blijft al zeker van kracht tot maandagnamiddag 16 uur. Tegen dan wordt de situatie verder bekeken. “De Stedelijke kleuterschool Stadspark zal maandag dus niet bereikbaar zijn omwille van de sluiting van het Stadspark”, vervolgt onderwijsschepen Marc Boogers. “De kleuters worden opgevangen in de refter of het sportklasje van de Stedelijke basisschool Parkwijk. Samen kleuterklassen delen kan ook.”

Affiches

De directie van de kleuterschool in het Stadspark gaat de beslissing communiceren naar alle ouders. Er komen ook affiches aan de school.