Kebabverkoper krijgt voorwaardelijke celstraf voor schietpartij op Grote Markt

De schoten werden gelost nadat de man de toegang tot 't Contrast was ontzegd.
Ton Wiggenraad De schoten werden gelost nadat de man de toegang tot 't Contrast was ontzegd.
De uitbater van een kebabzaak in Turnhout is tot een (grotendeels voorwaardelijke) gevangenisstraf van 2 veroordeeld voor een schietpartij op de Grote Markt in Turnhout. Hij loste enkele schoten tijdens een vechtpartij op 7 december vorig jaar.

De 32-jarige S.K. uit Turnhout raakte op 7 december vorig jaar betrokken bij een vechtpartij op de Grote Markt in Turnhout. Even voordien was hem de toegang ontzegd tot café Contrast omdat hij daar eerder al problemen had veroorzaakt. De man keerde terug naar het café en begon ruzie te maken met iemand op het terras. Hij gaf een kopstoot en haalde een vuurwapen boven. Hij sloeg het slachtoffer met dat pistool en loste ook minstens drie schoten naar de grond.

De man heeft altijd beweerd dat die schoten per ongeluk zijn afgevuurd. Hij had het vuurwapen naar eigen zeggen gekocht als veiligheidsmaatregel omdat zijn kekbabzaak al een paar keer was overvallen. De gevangenisstraf van 2 jaar is grotendeels voorwaardelijk uitgesproken. Alleen de periode dat de man in voorhechtenis zat, is effectief. Als voorwaarde moet hij zich onder meer laten begeleiden voor zijn alcoholgebruik. De boete van 1.200 euro die ook wordt opgelegd, is wel volledig effectief.

Het vuurwapen en een mes dat de man op zak had, zijn verbeurd verklaard.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • patrrik versys

    Wat een straf, dat gaat hij het zeker mee afleren