Hebt u ze ook gezien? Mensenkettingen trekken al dansend door de straten

De Dansketting in Turnhout vertrok aan de Warande
Peter Vanderveken De Dansketting in Turnhout vertrok aan de Warande
Zowel in Turnhout, Geel als Herentals trokken zaterdag mensen al dansend door de straten. De danskettingen werden georganiseerd in het kader van de Dag van de Dans. 

“Iedereen die van dansen houdt, kon meedoen met de Dansketting: dansers en niet-dansers, durvers en dromers, jonge scouts en oude kaarters, mensen met en zonder beperkingen. Zij leerden elkaar de voorbije weken kennen tijdens de voorbereidende workshops”, klinkt het in de Warande in Turnhout. Zaterdag trokken de groepen dansers onder begeleiding van een fanfare door de straten. Als muziek kozen de organisatoren de ‘Bloemenwals’ van de gerenommeerde choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui, die een hedendaagse interpretatie maakte van één van de bekendste scènes uit ‘De Notenkraker’.

Aan de ingang van CC De Werft in Geel werd zaterdagnamiddag ook een dansmat gelegd. Voorbijgangers konden zich met verf aan hun voeten vrij laten bewegen op de beats van de muziek om zo een action painting te maken terwijl ze dansten.

Peter Vanderveken
Peter Vanderveken
Peter VandervekenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.