Harley Trapson en Profietsiat: slogans sporen aan om fiets juist te parkeren

Slogans op de fietsnietjes in de Warandestraat
Jef Van Nooten Slogans op de fietsnietjes in de Warandestraat
De stad Turnhout heeft vijftig verschillende slogans aangebracht op de diefstalveilige fietsnietjes die geplaatst werden in het stadshart. 

“De spreuken moeten mensen motiveren om met de fiets naar het centrum te komen èn hun fiets te parkeren op de speciaal daarvoor ingerichte fietsparkeerplaatsen”, zegt schepen voor Marc Boogers. ‘Harley Trapson’, ‘Profietsiat’ en ‘Schouderklopje voor jou’ zijn maar enkele van de vijftig verschillende slogans die op de fietsnietjes zijn geplakt. Het initiatief kadert in het fietsparkeerplan dat de stad heeft ontwikkeld om de fietsenchaos in de Gasthuisstraat aan te pakken. In de onmiddellijke omgeving van de winkelstraat werden 250 fietsnietjes geplaatst, samen goed voor het parkeren van 500 fietsen. “Aan elke grotere stalling hebben we ook een bord geplaatst met het logo dat we speciaal voor deze actie ontwierpen”, besluit Marc Boogers.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.