Groen Turnhout levert twee kandidaten voor verkiezingen: schepen Boogers en voorzitter Oris

Marc Boogers
Groen Turnhout Marc Boogers
Groen in Turnhout levert twee kandidaten voor de verkiezingen op 26 mei. Schepen Marc Boogers staat op de 23de plaats voor het federaal parlement. Greet Oris prijkt op de 9de plaats voor het Vlaams parlement.

Marc Boogers was jarenlang leerkracht in het secundair onderwijs. Sinds 2013 is hij fulltime schepen in Turnhout. “De uitdagingen waar we met ons land voor staan, zijn groot”, verklaart hij zijn deelname aan de federale verkiezingen. “Ik sta op de 23ste plaats van het federaal parlement en wil in het parlement gaan voor een klimaatbeleid dat werk maakt van een uitgebreider en betaalbaar openbaar vervoer en meer werk maakt van hernieuwbare energie.”

Greet Oris was voor Groen 10 jaar lang schepen in Oud-Turnhout. In 2017 verhuisde ze naar Turnhout, waar ze sinds enkele maanden voorzitter is van Groen Turnhout. “Ik sta nu op de 9e plaats voor het Vlaams parlement. De uitdagingen zijn daar groot: een echt klimaatbeleid, wegwerken van (energie)armoede en wachtlijsten in de zorg, meer middelen en ondersteuning in het onderwijs, meer (groene) ruimte voor ontmoeting, enzovoort”, zegt Greet Oris.

Greet Oris
Groen Turnhout Greet OrisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.