Gepensioneerde man in elkaar geslagen

De 67-jarige H.L. uit Turnhout verblijft sinds enkele dagen in een revalidatiecentrum. De komende drie maanden zal hij er volgens zijn verwachtingen nog vaak aanwezig zijn. De man werd naar eigen zeggen eind oktober het slachtoffer van een zware afranseling op klaarlichte dag in het centrum van Turnhout.

"Ik was op klaarlichte dag onderweg van de bibliotheek naar huis en ik liep langs het Kasteelplein", zegt de man. "Twee groepjes Afrikanen waren er slaags geraakt. Plots geraakte ik er ook bij betrokken en belandde ik tegen de grond. Ze bleven maar slaan en schoppen."


H.L. liep naar eigen zeggen drie breuken op, waaronder een gebroken spaakbeen en een gebroken scheenbeen. Na twee weken ziekenhuis moet hij nu nog maanden revalideren. "Het is in die omgeving echt niet leuk meer. Je moet constant op je hoede zijn. Het is pas eergisteren dat ik officieel een klacht heb ingediend. Eerder durfde ik niet."


De politie heeft een proces-verbaal opgemaakt en zal de feiten nu nagaan. Burgemeester Eric Vos (TIM) heeft geen weet van concrete overlast of van een 'bendeoorlog'. "Er is wel een tijd een probleem geweest met hangjongeren, maar dat is opgevolgd. Naar mijn weten zijn er geen nieuwe meldingen van overlast." (VTT)